UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de elektrotechnische detailhandel. Twee grote sectoren die essentieel zijn voor de Nederlandse economie. UNETO-VNI ‘staat’ voor deze sectoren. Als een van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland zijn ze een factor van betekenis. Zo zijn ze continu in gesprek met de overheid en de politiek, het onderwijs, de media, vakbonden en fabrikanten- en consumentenorganisaties.

Installatiebranche
De Nederlandse installatiebranche is rijk geschakeerd. Installatiebedrijven zijn actief in de
– woningbouw
– utiliteitsbouw
– industrie en
– infrastructurele sector.

Ze richten zich op ontwerp, advies, uitvoering en beheer van technische installaties. Een boeiende sector, met veel beweging, waar innovatie voor dynamiek zorgt. Van alle bedrijven die in deze branche actief zijn, hebben er circa 5.000 het lidmaatschap van UNETO-VNI. Zij zijn goed voor zo’n 130.000 banen bij een omzet van 14,5 miljard euro. Gemeten naar omzet, vertegenwoordigen zij maar liefst negentig procent van deze branche.

Elektrotechnische detailhandel
De technische detailhandel bestaat uit winkelbedrijven die apparatuur verkopen en repareren. UNETO-VNI vertegenwoordigt 1.350 van deze bedrijven. Zij boeken bij elkaar jaarlijks een omzet van zo’n 3,5 miljard euro.

logo_uneto-vni