Wist u dat nog steeds meer dan 10% van de energienota’s fouten bevat? Variërend van de prijs per kWh of m³ tot de doorberekende energiebelasting? Veel van deze factuurproblemen ontstaan door onvoldoende controle van de werkelijk gemeten waarden. Ook is er vaak onvoldoende inzicht in contracten en de geldende tarieven. Wij bieden hiervoor factuurcontrole.

Hoe werkt een factuurcontrole?
PragmaTech heeft een systeem ontwikkeld waarmee een analyse op de energiefacturen kan worden uitgevoerd. We vergelijken de verbruiksgegevens met de (gevalideerde) meetdata en de tarieven met het contract en de wettelijke regelingen zoals opgesteld door de Energiekamer.

Daarnaast vergelijken we het gecontracteerd vermogen en de capaciteit met het contract en de daadwerkelijke afname. Tenslotte vergelijken we de afrekening met de eventuele voorschotnota die al in rekening is gebracht.

Aan de hand van deze analyse wordt het verbruik en de betaalde bedragen in beeld gebracht. Wanneer blijkt dat er teveel betaald is, dragen wij  zorg voor de terugvordering. Vaak is een terugvordering over de afgelopen 5 jaar mogelijk.

Bijstellen van contracten
Tevens kunnen de gegevens van de factuuranalyse worden gebruikt voor het bijstellen van lopende energiecontracten en het inkopen van energie. De analisten van PragmaTech hebben diepe kennis van de energiemarkt, hierdoor kunnen wij u een uitgekiende inkoopstrategie aanbieden.

Bent u benieuwd naar wat factuurcontrole voor uw energiekosten kan betekenen?
Neemt u dan contact op om een afspraak te maken. Onze specialisten informeren u graag nader in een vrijblijvend gesprek.